Welcome, Guest. Please Login
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
  HomeHelpSearchLogin  
 
Pages: 1
Send Topic Print
Grand Old Parr (Read 2663 times)
Ard-Begbie
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 2235
Ylivieska
Gender: male
Grand Old Parr
01. Jan 2020 at 01:41
 
Grand Old Parr 12y.o De Luxe Scotsh Whisky (MacDonald Greenlees ltd) 40% - ilmeisesti vanha 4,7ml ruskea miniatyyri. Firenze import.

T:  No niin tässä sitä mennään! Aivan täysin erilainen kuin juuri maistamani Cutty Sark 12. Kypsää sherrymallasta Speysideltä (Macallan/Strathisla), huumavan kypsää makeaa yrttiä, lakritsijäätelöä, paksua vaniljaa, keltaista nallekarkkia, havuista hedelmää, vadelmaa, toffeeta, kaakaota. Aivan jäätävän tasapainoinen ja pehmeä. Ja pieni rannikon raikkaus. OBE?!
M:  Samaa kuin tuoksussa. Ja aivan pienesti vaikuttava jyväviskin osuus. En voi muuta sanoa kuin että aivan huikean herkullinen viski...ei vain blendi. 93/100. Tämän reseptiikan kun saisi tietää. Ei mitään tekemistä nykyisten blendien kanssa. Viime auctionista 4€...
Back to top
 
« Last Edit: 01. Jan 2020 at 15:21 by Ard-Begbie »  
  IP Logged
Ard-Begbie
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 2235
Ylivieska
Gender: male
Re: Grand Old Parr
Reply #1 - 04. Mar 2020 at 21:53
 
Verrokkina edelliseen 40% Firenze-versioon (muuten sama mutta ilman firenze-mainintaa ja molemmat lasissa samaan aikaan):

Grand Old Parr 12y.o De Luxe Scotsh Whisky (MacDonald Greenlees ltd) 40% 1,0l

T:  Hieman tiukempi mutta ilman juurekasta syvyyttä, vähemmän mineraalisuutta, vähemmän kellertävää sherryisyyttä, enemmäm kaakaota. Paljon samaa muttei sinne päinkään.
M:  Räyhäkkäämpi ja vähemmän sivistynyt. Ei juuri selkeitä hedelmäisiä osia, eikä kuulaita yrttisiä vaiheita. Tammisempi.

Firenze on joko iäkkäämpi tai OBE on iskenut kunnolla. Erilaisia ja Firenze on erittäin hienostunut ja muistuttaa enemmän vanhaa viskiä. Mutta tänään siinä ei ollut niin huumaavia piirteitä kuin ekalla maistolla, joten kyllä fiiliksillä on iso vaikutus viskin maistumiseen. Rahoille saa kyllä vastinetta näistä jos vanhemmat tasapainoiset blendit maistuu. 37€ litra ei ole paha jos sillä alkosta saa 4/6 nollaseiskasta Black Labelista...
Back to top
 
 
  IP Logged
Pages: 1
Send Topic Print