Welcome, Guest. Please Login
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
  HomeHelpSearchLogin  
 
Pages: 1
Send Topic Print
Light Whiskey (Read 2079 times)
Vode
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 588
Espoo
Gender: male
Light Whiskey
03. Sep 2017 at 21:15
 
Törmäsinpä reissullani aika mielenkiintoiseen tuttavuuteen eli Light Whiskey. Tein hiljattain visiitin High Westin tislaamoon Utahissa ja maisteluissa jäi päälimmäiseksi 14 vuotias Light Whiskey:

https://www.highwest.com/products/14-year-light-whiskey-very-rare.php

Tykästyin High Westin ruis-blendeihin jo vuosia sitten, joten kun roadtrip vei Utahiin, niin pitihän tislaamollakin käydä. High West tislaa itsekin, mutta on parhaiten tunnettu (ruis)blendeistään, joissa käyttävät paljon MGP:n tisleitä. Tämäkin oli MGP:ltä.

Light Whiskey on
70-luvun juttu, kun haluttiin tehdä kevyemmän makuinen viskitisle vodkan jne. kanssa kilpailemaan. Tislaus tehdään 80-95% väkevyyteen asti, jolloin tisle on jo aika neutraalia. Lisäksi kypsytys ei vaadi uutta tynnyriä vaan tämäkin oli kypsynyt 2nd fill tynskissä. Jyväviski lienee lähin vastine.

Lopputulos oli raikas ja yllättävän hienostunut paketti, jota ei ollut maustettu pilalle puulla eikä henkinyt inhoamaani maissin turpeutta. Tarkempia nuotteja ei ole tähän hätään, mutta katsotaan, jos ostamani pullo joskus aukeaa..

Light whiskey kuoli nopeasti markkinoilta, mutta näemmä vanhoja tynnyreitä vielä löytyi varastosta. Toivottavasti High West osti enemmänkin kuin mainostamansa 100 ja kypysyttävät toista erää pitempään.

Täällä vielä vähän lisää tarinaa noususta, uhosta ja tuhosta:

http://chuckcowdery.blogspot.com/2015/08/the-strange-story-of-how-light-whiskey....
Back to top
 
 
  IP Logged
Pages: 1
Send Topic Print