Welcome, Guest. Please Login
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
  HomeHelpSearchLogin  
 
Pages: 1
Send Topic Print
Ruisviskit (Read 10492 times)
Vode
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 588
Espoo
Gender: male
Ruisviskit
07. Aug 2014 at 17:51
 
Tuli pitkästä aikaa vierailtua San Franciscossa. Siinä vaiheessa kun IPA:t alkoivat tulla korvista ulos, muistin viskit ja varsinkin ruisviskit. Ytimestä löytyi pari mainiota jenkkiviskibaaria (Rickhouse, 83 proof) joten niihin vain.

Kevään sämplesessiosta jäi mieleen parhaiten Kalifornialainen "1512 Spirits Aged Rye" - lähinnä harrastustislaamo ja käytännössä muutaman kuukauden minitynnyrissä muhinut 100% ruis, joka oli kuin nestemäistä imellettyä ruisleipää. Tislaamon tarina on nyt ohi ja tilalla on Sonoma County Distilling, joka jatkaa toimintaa hieman ammattimaisemmalla otteella ja uudella vetäjällä. Heidän vastaava Sonoma Rye ei kuitenkaan ollut yhtä mieleenpainuva, mutta kelpo ruis silti.

1512 tislaamolta maistoin vielä heidän kypsyttämättömän ruisviskin, joka olikin oikein mainio new make ja siitä saattoi selvästi maistaa sen imelletyn ruisleivän, mihin olin niin ihastunut kypsytetyssä versiossa. Harmi, että tämä tarina on ainakin osittain lopussa ellei "parturi" päätä jatkaa harrastustaan ja perustaa uutta tislaamoa.

Kolmantena kokeiluna oli High West "Double Rye", joka on sekoitus 16 vuotiasta ruis/maissiviskiä ja 2 vuotiasta ruisviskiä. Edellisiä normaalimpi, mutta erinomainen ruisviski - kannattaa maistaa, jos jostain löytää.

Back to top
 
 
  IP Logged
Mushinico
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 2159
Pääkaupunkiseutu
Re: Ruisviskit
Reply #1 - 05. Nov 2015 at 23:21
 
James E. Pepper oli omanlainen ruisviski. Tai ainakaan en muistaisi maistaneeni ihan samankaltaista makuprofiilin omaavaa aiemmin. http://mushimalt.blogspot.fi/2015/11/james-e-pepper-1776-rye.html

Hinta ei paha jos alle 45€ ostaa, mutta ehkä jäi kuitenkin hienoiseksi pettymykseksi. Ainakaan muutaman maiston perusteella ei vielä ihokarvoja nostanut pystyyn. Katsotaan mitä aika tekee viskille.
Back to top
 
 
WWW   IP Logged
Ard-Begbie
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 2232
Ylivieska
Gender: male
Re: Ruisviskit
Reply #2 - 16. Sep 2017 at 20:06
 
Pitkästä aikaa lasissa Jim Beam Rye. Nätti uusi vihreä etiketti ja monenlaista mainintaa vanhasta hyvästä meiningistä. Saas nähhä...

T:  Ei voi mitään, kyllä mulle kelpaa ruisviskit. Banaania, raikasta tammea, mentholia (joskus hammastahnaa), kivikovat toffeekarkit, viljaa. Siirappia.
M: Ruis ja raikas tammi iskee pehmeästi. Kevyt maakellari seuraa ja muuttuu jälkimauksi. Paljoa muuta ei lähde mutta tasaisuus ja hyvä käytös ilman häiritseviä piirteitä on juoman juju. Hinta/laatu ihan jees.

 
Back to top
 
 
  IP Logged
Pages: 1
Send Topic Print