Welcome, Guest. Please Login
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
  HomeHelpSearchLogin  
 
Pages: 1
Send Topic Print
Vakuutus viskeille (Read 1959 times)
Mushinico
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 2160
Pääkaupunkiseutu
Vakuutus viskeille
04. Feb 2014 at 22:00
 
Muistan täällä jonkin ketjun yhteydessä minittaneen vakuutukset. En vain muista missä näin siitä.

Mutta mitenkäs onko teillä muilla viskejä vakuutettu kotona? Mietin vain, että ei taida sisältyä kotivakuutukseen alkoholijuomat? Ja jos jollakin on kokemusta viskien vakuuttamisesta, niin mitenkä tuo homma toimii ja maksaa?
Back to top
 
 
WWW   IP Logged
Maverick
Satasta kohden
**
OfflinePosts: 54

Re: Vakuutus viskeille
Reply #1 - 06. Feb 2014 at 12:18
 
Reilu vuosi sitten tarkistutin vakuutukset lähi-tapiolassa ja silloin otin puheeksi viskit sekä muut keräily esineet. Ymmärsin että sisältyy ainakin minulla kotivakuutukseen.
Selvittivät sitä ja heille riittää viskeistä lista joka sisältä mitä,mistä,milloin ja arvo. Sitten jos vahinko tapahtuu niin alkaa kyseisten tuotteiden selvittely ja saatavuus ja sen hetkinen arvo.
Back to top
 
 
  IP Logged
mja
Sata plakkarissa
***
OfflinePosts: 161

Re: Vakuutus viskeille
Reply #2 - 06. Feb 2014 at 12:46
 
Vakuutuksissa ja yhtiöissä on isoja eroja ja omat vakuutukset kannattaa käydä läpi, mutta niin sanottu laaja kotivakuutus yleensä korvaa kaiken irtaimen omaisuuden täysarvoon tai erikseen määriteltyyn rajaan asti. Se mikä on mielenkiintoista on, että olen kuitenkin törmännyt vakuutusteksteihin, joissa rajataan, että kokoelmia ei korvata. Tämäkään nyt ei ole niin iso asia kuin miltä ensin saattaa kuulostaa. Kun kyselin, että mikä on kokoelma, niin kyseisen vakuutusyhtiön näkökulmasta kokoelma on sellainen kokonaisuus esineitä, joiden arvo on yhdessä suurempi kuin osiensa erikseen. Korvauksen näkökulmasta yleensä tietysti riittää, että kaikki yksittäiset esineet korvataan erikseen.
Back to top
 
 
  IP Logged
malttivaltti
Sata plakkarissa
***
OfflinePosts: 105

Re: Vakuutus viskeille
Reply #3 - 07. Feb 2014 at 20:13
 
Vakuutusasioissa pätee oman käsitykseni mukaan sellainen yleispätevä ohjenuora, että vakuutusyhtiö kyllä myy sopimuksia auliisti ja vakuuttaa kokoelmia siinä kuin mitä tahansa muutakin irtaimistoa sovituista summista. Hankaluuksia on luvassa vasta siinä vaiheessa, kun vahinko on tapahtunut ja pitää todistaa tuhoutuneen kokoelman arvo. En tiedä miten helppoa on löytää vakuutusyhtiön mielestä pätevää auktoriteettia määrittelemään tätä viskin maailmassa, jossa vaikkapa suurimpien vähittäismyyjien ja huutokauppojen hinnoittelut saattavat meille tavallisille kaduntallaajille luoda jos jonkinlaisia mielikuvia oman viinakaapin arvosta.
Back to top
 
 
  IP Logged
Pages: 1
Send Topic Print