Welcome, Guest. Please Login
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
  HomeHelpSearchLogin  
 
Pages: 1
Send Topic Print
Glen Moray (Read 2447 times)
misa
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 573

Glen Moray
03. Sep 2011 at 02:53
 
Aikoinaan ensimmäinen maistamani GM oli 12- v. Chenin Blanc- versio. Ei ollut juurikaan mieleenpainuva,ja koko tislaamo jäi miltei unholaan, kunnes taannoin avasin 30- vuotiaan. Ei varsinaisesti tislaamo, jonka tuotteista tulisi mieleen tehdä vertikaali. Tislaamolla käydessäni kuitenkin pari pulloa tuli hankittua (ja yksi vielä aiemmin välikäden kautta), joten ehkäpä näitä nyt voisi kokeilla.

Glen Moray 1998  p. 6.7.2011 bourbon- t.  6499 58.6%

Tuoksu raikkaan viljainen. Vaaleaa toffeeta ja digestive- keksejä. Pahvia (sellaista, jossa vaniljan häivähdys). Hyvin pehmeä ja pyöreä profiili, joka ei ihan kanna voimakasta alkoholia. Aika yksinkertainen, mutta en muuta odottanutkaan. Nenässä tuntuu erikoinen puun ja mintun tai ehkä aniksen puraisu, jota alkoholi siivittää. Aavistus bourbonmaista makeutta, joka tuntuu maussa enemmän. Suutuntuma on liian ohut kantamaan näin suuren alkoholipitoisuuden. Jälkimaku lähinnä puuta ja alkoholin poltetta. Vuosikausia juuri tämän tynnyrin viskiä ja sen kehitystä seuranneena, päätin sen juuri tuona päivänä  pullottaa. Muutoin olisi ollut yli-ikäistä ja liian puisevaa  ;D.

Glen Moray 1995  p. 31.1.2011  sherryt. 7251  58.7%

Hieman ohut tuoksu, mutta rusinaisen mehukas. Jim Murrayn haukkuma rikkipommi vielä odottaa kellarissa avaamistaan, mutta tässä ei kyseistä ongelmaa ole. Hieman palanutta piparkakkua kyllä löytyy, ja aavistus jotain viinimäistä ja mausteista. Glögiä? Vaikka tuntuma onkin hieman ohut, avautuu taustalta "lihaisia" piirteitä (lihaliemi), vaikkakaan nahkaisuutta en huomaa (ehkä juuri mainitsemani ohuuden vuoksi). Enemmän kantikas, kuin pyöreä. Maku alkaa hieman kuivempana kuin bourbon- versiossa, mutta sherryn tuoma makeus saapuu parin sekunnin jälkeen. Makeuspiikin jälkeen tanniinit vetävät posket lommoille. Ei mikään sherrymonsteri, mutta uskoisin kyseessä olevan 1. täyttö. Ihan ok keskitien sherryviski, joka ei ehkä hurmaa, mutta ei tätä tarvitse viemäriinkään kaataa.

Glen Moray  1995 Port Wood Finish  56.7% 725 pulloa.

Tässäkin rusinainen alku, mutta selvästi raikkaampana. Viinimäisyyttä jälleen, nyt kuitenkin hedelmien (luumujen raikkaus, päärynän makeus ja verigreipin kirpeys + herukat) säestämänä. Aika paljon ovat loppukypsytyksessä saaneet irti tynnyristä. Viinimäisyys (hieman hapan sellainen) kuitenkin mielestäni dominoi liikaa antaakseen tälle tarpeeksi vivahteikkuutta. Suutuntuma tämän session viskeistä  paksuin/öljyisin ja jälkimakuakin piisaa, mutta tuo viinimäisyys... . Glenmorangien port- versio oli mielestäni parempaa.

Kyllä tällä kertaa sherry- versio vei voiton. Ihan kelpo viskejä kaikki, mutta täytyy sanoa, että ei ole ihme, että tästä tislaamosta ei ole tullut klassikkoa. Varastohuoneessa (ja sen ulkopuolella) maistamani 2- v.  peated tosin vaikutti erittäin lupaavalta. Pidin enemmän, kuin esim. Kilchomanista. Toivottavasti odottavat kypsymistä vielä 10-v., ettei tule tyypillinen Speyside-peated-efekti.
Back to top
 
 
  IP Logged
Ard-Begbie
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 2231
Ylivieska
Gender: male
Re: Glen Moray
Reply #1 - 13. Jan 2020 at 23:33
 
Eipä kyllä montaa tislaamon viskiä ole tullut maistettua mutta jollain tavalla haluan uskoa että tältä sympaattisen oloiselta tislaamolta löytyisi ihan hyvää perusviskiä. Kokeillaan...

Glen Moray 15y.o 25th anniversary whisky.de clubflasche 2018/2019  46%

T:  Viljaa, kevyttä hunajaa, tammen ja alkoholin pieni kirpakkuus. Pienellä kämmenlämmittelyhuljuttelulla irtoaa vähän luumuista maltaisuutta. Kokeillaan tippa vettä kun näin hurjat on kerrankin prosentit: vain pieni raikkaus ilmaantuu.
M:  Kevyttä toffeeta, maltainen hunajaisuus, kypsää luumua ja paahdettua keksiä. Yllättävänkin tiukka ja runsas olemus tulee alun pehmeyden jälkeen. Ei huono ollenkaan. Vettä: eipä juuri uusia elementtejä ilmesty, mutta ei kyllä huononekaan.

Aika helpohkon kiva viski josta ei kyllä mitään pahaa voi sanoa. Entry level perhaps....

edit: Vettä ei tartte lisätä. On vähän muhevampaa ilman.
Back to top
 
 
  IP Logged
Pages: 1
Send Topic Print