Welcome, Guest. Please Login
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
  HomeHelpSearchLogin  
 
Pages: 1
Send Topic Print
5 x Rosebank (Read 3244 times)
Ard-Begbie
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 2232
Ylivieska
Gender: male
5 x Rosebank
27. Jun 2011 at 22:26
 
Laitetaan lasiin viisi Rosebankkia ja joukossa tuo suomi-rose, joka tuntui herättävän suuria tunteita ja hupsua keskustelua tuossa aiemmin. Eli nyt katsotaan leikkimielisesti missä mennään. Sen pitemmittä puheitta:

Rosebank Old malt cask (D&L) 1990/2008  18y.o  c.4655  50%:
T:  Tiukka sitruksinen, raikas ja kevyen maltainen alku. Mukava pieni hedelmäisyys tasoittaa kivasti, tammea. Ihan tasainen tuote. Karkkinen pieni makeus tulee lopuksi. Tammi hieman epätasapainossa.
M:  Alkoholi potkii hieman ja kuiva tammisuus tuntuu jyräävän. Kaipaa makeutta hieman. Yrttejä.

Rosebank Murray McDavid  1989/2006 17y.o  bourbon/marsanne/  roussanne/guigal hermitage blanc casks  55,3%:
T:  Punaviini on selvästi mukana salmiakin ja lakritsin kanssa. Vähän jouluisen kanelinen, lihaisa, paksu ja virkeän tamminen. Rosemaisuus on hukassa, mutta hyvää jälleen...kiitos punkun?! Parsajuustokakkua.
M:  Punaviini jyrää, vihreää eksoottista yrttiä, antiikkinen, yrttisyys on tosi isolla. Perus rose is not there. Ristiriitainen tuotos.

Rosebank Douglas of Drumlanrig 20y.o  c.6326  55,6% Suomi-Rose:
T:  Raikas, mutta selvästi miesmäisin ja antiikkisen paksua ja rehevää tammea. Highlandmainen meininki ja hyvin tasainen. Tummia kasveja antamassa "likaisuutta" ja perinteiset Rosen pehmeä mallas ja hedelmä ovat poissa. Mutta miellyttävä on tuoksu kuitenkin. Kuin rannikkolla kypsytetty.
M:  Highlandia maussakin. Tietty likaisuus tuntuu maussa, tammi on muutamalla vuodella liioiteltua. Pieni persoonattomuus vaivaa.

Rosebank 25y.o 1981-2007  61,4%:
T:  Pientä sherryä, voimmakkaan hento, ehkä jopa kaukaisen kaukaista savua. Kevyen jouluista omenaa. Ja kuivaa tammea. Vadelmaista vaahtokarkkia.
M:  Tasaisin ja laadukkain maku. Alkoholi ei potki liikaa ja sherry on kivasti kohdillaan. No kyllä se alkoholi osaa potkiakin, mutta hyvin pian jälkimaku korjaa pituudella ja saumattomalla kihelmöinnillä.
Rosebank 1991 Cask strenght (G&M) b.2009  55,3%:
T:  Makeaa, raikasta pientä hedelmäisyyttä joka toimii hienosti rapsakan toffeisuuden kanssa. Hyvin tasainen ja hieno tuoksu.
M:  Makea nokkosmainen yrttisyys ja toffeinen hedelmä ja vanilja ovat voittamaton yhdistelmä. Hienon tasainen paketti. Illan voittaja.

Loput tulivat sekavassa paketissa toiseksi ilman sen suurempa järjestystä. Kukaan ei ollut millän tavalla häviäjä. Kuitenkin 25y.o 61,4:n ollessa toinen...;)

Kiitokset juomista Jarimille ja Peatille. Ja minulle.
Back to top
 
 
  IP Logged
MrBeam
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 817
Vyötärö
Gender: male
Re: 5 x Rosebank
Reply #1 - 04. Jul 2011 at 00:56
 
Flora&Fauna oli sullakin maistettuna? Miten arvioit nämä siihen nähden?
Back to top
 
 
  IP Logged
Ard-Begbie
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 2232
Ylivieska
Gender: male
Re: 5 x Rosebank
Reply #2 - 04. Jul 2011 at 11:37
 
MrBeam wrote on 04. Jul 2011 at 00:56:
Flora&Fauna oli sullakin maistettuna? Miten arvioit nämä siihen nähden?

Pieni viski-inflaatio on viime aikoina vaivannut ja suuria elämyksiä ja analysointeja ei ole jaksanut hekumoida, mutta yritän suhteuttaa tämän oikein. Pullollisen tuota FF:aa olen juonut ja siitä tuli paljonkin isompia kiksejä kuin näistä viimeksi maistetuista. Ehkä sijoittaisin sen tuohon listaan sijalle 2, koska FF on hienon tasainen ja yksinkertaisen laadukas viski, jossa Lowlandin ja Rosen perusvahvuudet ovat oikeassa suhteessa. Ainoa seikka joka tekisi tuosta G&M:n caskistä parempaa on tynnyrivahvuus, joka tuntui muissa olevan pieni rasite ja juuri FF:ssä pieni puute. Maun ja tuoksujen suhteen FF (muistikuvien mukaan) olisi sekoitus D&L:n OMC:stä ja G&M:n Caskistä, laimennettuna oikeaan prosenttiin.

Itselläni vahvistui käsitys että Rose on parhaimmillaan bourbon tynnyristä. Menee hieman persoonattomaksi viineissä pyöräytettynä...vaikkakin punkku-rose maistui hyvältä viskiltä.  
Back to top
 
 
  IP Logged
Ard-Begbie
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 2232
Ylivieska
Gender: male
Re: 5 x Rosebank
Reply #3 - 06. Jul 2011 at 23:23
 
Ard-Begbie wrote on 27. Jun 2011 at 22:26:
Rosebank 1991 Cask strenght (G&M) b.2009  55,3%:


Tongue... Villivadelmaa, yrttejä, toffeeta, voimaa........
Back to top
 
 
  IP Logged
Pages: 1
Send Topic Print