Welcome, Guest. Please Login
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
  HomeHelpSearchLogin  
 
Pages: 1
Send Topic Print
Jack Daniels? Gentleman Jack? Silver Select? (Read 18035 times)
Damien


OfflinePosts: 4

Jack Daniels? Gentleman Jack? Silver Select?
31. Mar 2011 at 20:40
 
En tiedä onko tätä jo udeltu täällä foorumilla mutta kysynpa kuitenkin.
Onko Jack Daniels viskit kaikki samaa eri pulloissa?
Eli onko nämä Scenes of Lynchburgit ja muut tätä samaa kuin old 7.
Kai ainakin gold ja silver selectit on eri tynnyreistä.

kiitos ja anteeks.

"It's not because the distillery is old
that the whiskey is good...
but rather it's because the whiskey is good
that the distillery is old"
Bushmills
Back to top
 
« Last Edit: 01. Apr 2011 at 09:43 by Whisky »  
  IP Logged
Vode
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 588
Espoo
Gender: male
Re: Jack Daniels? Gentleman Jack? Silver Select?
Reply #1 - 03. Nov 2011 at 14:07
 
Vierailin eilen Jack Danielsin  tislaamolla. Kiva kierros ja jotain siinä oppikin. Kaikki Jack tehdään samalla tavalla eli samat raaka-aineet, sama tislausprosessi, filtteröinti hiilien läpi ja kypsytys tuoreissa tammitynnyrissä. Tynnyrit pistetään pulloon 4-7 vuoden ikäisinä, sitä mukaa kun ovat kypsyneet makutestien mukaan.

Jackin peruskaura on No. 7, josta on musta- ja vihreäetikettinen versio. Vihreä on vain jenkkimarkkinoille ja siihen on valittu tynnyreitä, jotka tekevät siitä jotenkin helpomman viskin, kuin mustaetikettinen.

Gentleman Jack suodatetaan tynnyröinnin jälkeen vielä kertaalleen hiilien läpi ja sen pitäisi siten olla vielä pehmeämpää.

Single Barrel on nimensä mukaan yksittäisistä tynnyreistä tehtyjä eriä - maistelijat valitsevat parhaat päältä (kirjaimellisesti -- tynnyrit taisivat kypsyä varaston yläosissa, jos oikein muistan). Taitavat kypsyäkin hieman pitempään. Etiketti on musta, mutta duty free-markkinoille on samaa hopeisessa etiketissä.

"Muistoesinekaupassa" oli sitten noita erikoisetikettejäkin - en kysynyt niiden tarinaa, mutta varmaan tynnyrit taas valittu maisteluiden perusteilla.

..vode

Back to top
 
 
  IP Logged
magezi
Satasta kohden
**
OfflinePosts: 58

Re: Jack Daniels? Gentleman Jack? Silver Select?
Reply #2 - 03. Nov 2011 at 19:31
 
Kotisivullaan Danielssin Jack kertoo, että numero 7 tislataan yhden kerran. Se taitaa olla syy kyseisen viskin aika rajulle maulle. gentlemanni on muuten sama, mutta nimestäkin päätellen "ystävällisempi", johtuu kahteen kertaan tislauksesta. Muuten siis aivan sama rosessi.
Viskin maku tulee siitä, kun kesällä on kuuma ja talvella on lämmintä ja lämpötilan vaihtelut saavat viskin uppoamaan puun huokosiin/väleihein tms. ja sieltä taas takaisin (jotenki noin).
No joka tapauksessa single barreli viski on sama kuin numero 7, mutta se on yhdestä tynnyristä, joka sijaitsee aivan katon rajassa ja saa eniten tätä makua lämpötilan muutoksista.
Jotenkin noin se meni, kannattaa käydä itse kurkkaamassa.
www.jackdaniels.com/
Back to top
 
 
  IP Logged
Vode
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 588
Espoo
Gender: male
Re: Jack Daniels? Gentleman Jack? Silver Select?
Reply #3 - 06. Nov 2011 at 15:48
 
Jack (ja George) ovat tietääkseni tuplatislattuja. Eka kierros tehdään kolonnitislauksena, mutta perässä on vielä "doubler". Kolonnilla sinällään kai saisi tarpeelliset voltit kerralla, mutta ilmeisesti doubler vaikuttaa positiivisesti makuun ja sitä vielä käytetään. Joku nettihuhu väittää, että jossain vaiheessa Jack olisi tehnyt tavaraa pelkällä kolonnilla, mutta siitä oltaisiin palattu takaisin.

Hiilisuodatus sen sijaan tehdään kahdesti Gentleman Jackille ja yhdesti muille. George Dickel vielä jäähdyttää tisleen nollan lähelle, jotta rasvat suodattuisivat paremmin -- ennen jäähdytyskoneita tislaus tapahtui vain talviaikaan.

..vode

Back to top
 
 
  IP Logged
Mushinico
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 2159
Pääkaupunkiseutu
Re: Jack Daniels? Gentleman Jack? Silver Select?
Reply #4 - 04. Aug 2013 at 23:29
 
Jack Daniel's Single Barrel Select, 45%, barrel 12-0330, pullotettu 25.1.2012.

Pullo lähenee jo viimeistä sippiä, joten on aika vetää johtopäätökset tästä yhden tynnyrin Jackistä.

T: Makeaa vaniljaista karamellisoitua tammea. Pehmeää hiiltyneisyyttä ja mausteisuutta, jossa vaniljaiset, neilikkaiset ja banaaniset piirteet ovat selkeästi esillä. Tuoreen pullon avatessa löytyi aikoinaa pistävyyttä, mutta ajan saatossa tämä on pehmentynyt ja poistunut.  Maissin makea tuoksu on tässä mukavan tasapainoista.

M: Sopivan voimakasta makeaa mausteisuutta. Vaniljaa, vaahterasiirappia, fariinisokeria, märkää tammipuuta, lämmintä vohvelia ja mukavan kirpakkaa maustepippuria. Maku laajenee jälkimaussa mausteisemmaksi. Tämä on oikeastaan hyvin pehmeä ja hieman kermainen suutuntumaltaan, vaikka onkin kohtalaisen mausteinen. Alkumaun ja jälkimaun välissä tulee pieni hetki, jolloinka maku hieman "katoaa", mutta myöhemmin alkaa paahtuneen mausteisuuden ryöppy.

Jackin perusversio ei mielestäni ole kovin kummoinen ja onkin lähinnä drinkkiviski, mutta tämä single barrel-versio on mielestäni ihan onnistunut tuotos. Enemmän tynnyrimakua ja mausteisuutta sekä pitempi ja pehmeämpi jälkimaku.
Alla vielä kuva Päijänteelle ulkoilemaan päässeestä Jackista.
Back to top
 

IMG_1859.JPG
WWW   IP Logged
Mushinico
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 2159
Pääkaupunkiseutu
Re: Jack Daniels? Gentleman Jack? Silver Select?
Reply #5 - 29. Jun 2014 at 00:51
 
Silver Selectin kanssa tuli maistettua hiljattain muutama muu single barrel.

http://mushimalt.blogspot.fi/2014/06/single-barrel-viskia-kolminkerroin.html

Four Roses veti pisimmän korren. Blantons oli hitusen omituinen ja Silver Select ei yltänyt ruusun tasolle monipuolisuudessaan. Ei kuitenkaan kaduta pullon hankinta n. 30e pintaan.
Back to top
 
 
WWW   IP Logged
Pages: 1
Send Topic Print