Welcome, Guest. Please Login
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
  HomeHelpSearchLogin  
 
Pages: 1
Send Topic Print
Parhaat liköörit (Read 22037 times)
drystone
Sata plakkarissa
***
OfflinePosts: 141
Mikkeli
Gender: male
Parhaat liköörit
30. Oct 2009 at 22:50
 
Itselleni nämä useimmiten makeat juomat maistuvat toisinaan mainiosti, ainakin hyvä viskin puutteessa tai ainakin keskinkertaisen viinin tilalla. Joitain laatuliköörejä tuntuisi löytyvän jopa Alkon hyllyltä.

Tällä hetkellä maistelussa Creme De Cassis mustaherukkalikööri, joka maistuu mahtavalle. Mainio likööri, maistuu yksinkertaisesti mustaherukalle, ikään kuin erittäin sokeriselle, vähän käyneelle kotitekoiselle mustaherukkamehulle, mutta maku on sitäkin hienompi. Prosentteja vain 20%, joka vaikutti etukäteen ehkä hieman alhaiselta, mutta loppujen lopuksi varmaan ihan hyvä määrä, koska alkoholi ei juurikaan maistu, mutta tuntuu kuitenkin sopivasti, eli lämmittää mukavasti näin viileänä syysiltana. Hieno juoma, yksinkertaista ja kaunista.

Kertokaapa muita hyviä liköörejä joita kelpaa nautiskella ihan sellaisenaan, luonnollisesti valmistettuja ja luonnollisen makuisia ilman kymmentä E-merkintää etiketissä tai kaiken maailman keinotekoisia aromeja.
Back to top
 
 
  IP Logged
Gaissa
Sata plakkarissa
***
OfflinePosts: 247

Re: Parhaat liköörit
Reply #1 - 31. Oct 2009 at 21:24
 
Kahlua on todella hyvä kastike vaniljajäätelölle! Prosentit Kahluassa ovat vuosien varrella tippuneet muistaakseni 26:sta nykyiseen 20:een, mikä ei ainakaan minua haittaa.
Back to top
 
 
  IP Logged
drystone
Sata plakkarissa
***
OfflinePosts: 141
Mikkeli
Gender: male
Re: Parhaat liköörit
Reply #2 - 09. Nov 2015 at 09:46
 
Tallinnan tuliaisena sain pullon Drambuie viskilikööriä. Likööri on makeaa ja siirappista, etäisesti viskiä muistuttavaa, yrttistä ja vahvan makuista. Anista myös havaittavissa. Raaka viina ja alkoholi maistuu jossain määrin mutta ei liikaa. Sellaisenaan ihan kohtalaisen juotavaa ja lämmittävää. Prosentteja on 40%.

Mielenkiintoista tästä - niin kuin varmaan monesta muustakin likööristä - tulee kun sotkee joukkoon jotain muuta. Päätin kokeilla perinteistä Rusty Nail drinkkiä, tosin ilman jäitä ja muita krumeluureja.

Ensin puolet likööriä ja puolet Johnnie Walker Black Labelia. Viski tasapainottaa mukavasti liköörin raakuutta ja makeutta. Juoma on toki edelleen hyvin makea mutta huomattavasti pelkkää likööriä moniulotteisempi ja mielenkiintoisempi. Varsin hyvää.

Seuraavaksi puolet likööriä ja puolet Ardbeg kymppiä! Älkää tuomitko. Tämähän toimii loistavasti! Kummankin juoman hyvät puolet ovat edelleen selvästi tunnistettavissa: voimakas Ardbeg tulee selvästi läpi ja Drambuien aromit erottuu myös. Jossain määrin hämmentävä ensikosketus, mutta loppujen lopuksi varsin hieno juoma tiettyihin tilanteisiin.

En todellakaan aio sekoittaa Drambuiea jatkossa kaikkiin juomiini viskeihin. Tämä on kuitenkin varsin hyvä vaihtoehto jos kaapissa oleva kehno tai keskinkertainen blendi kaipaa uutta särmää tai sitten haluaa maistella suosikki single maltia vähän uudessa valossa.
Back to top
 
 
  IP Logged
JS
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 502
Edmonton
Gender: male
Re: Parhaat liköörit
Reply #3 - 10. Nov 2015 at 05:06
 
Chambord.
Back to top
 
 
  IP Logged
hangio
Sata plakkarissa
***
OfflinePosts: 102
Helsinki
Gender: male
Re: Parhaat liköörit
Reply #4 - 10. Nov 2015 at 14:06
 
Galliano Cafe Neron ainesosana. Kahvidrinkkinä mukavaa vaihtelua Irish Coffeelle.
Back to top
 
 
  IP Logged
Pages: 1
Send Topic Print