Welcome, Guest. Please Login
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
  HomeHelpSearchLogin  
 
Pages: 1
Send Topic Print
Macallan 12 (Read 8282 times)
Isto
Hiljaisempi jäsen
*
OfflinePosts: 49

Macallan 12
14. Apr 2009 at 21:35
 
Maistoin tossa Helsingissä ollessani baarissa "Macallan 12v" (noin oli kirjotettu hinnastoon). En kyllä nähnyt pulloa niin en tiedä miltä se näytti, mutta kävin juuri Alkossa ostamassa siellä myytävää Macallanin 12 vuotiasta ja mielestäni tämä ei ollenkaan ole niin hyvä kuin se baarissa maistamani.

Liuottimelta haisee ja maistuu osaksi tämä ja baarissa maistamani mielestäni ei maistunut/haissut vaan oli aivan loistavaa ja sielä sitä päätinkin ostaa.

On minulle kyllä ennen sanottu että voi olla eroja eri pulloissa laadussa, mutta on vähän huijattu olo nyt.

Vai olisiko tuo edes samaa viskiä ollut sielä baarissa jota Alko myy.

Viskiä myytiin ainakin uudemmassa ja vanhemamssa pakkauksessa. Uudempi oli hillitympi kuin vanhempi niin valitsin sen. Voisiko näissä olla jotain eroja maussa tai laadussa, Alkon myyjjä ainakin sanoi että ei pitäisi minkäännäkösiä eroja olla paitsi paketti.

Eli itse kysymys kai kuuluu että onko noita 12 vuotiaita Macallaneja montaa eri laatua ja jos on niin miten ne eroavat soisistaan ja tykkäättekö ylipäätänsä tästä Macallan 12v viskistä?

PS. Jälkeenpäin pakko kyllä myöntää että vesitilkka ja lasissa hetken seisottaminen parantaa viskiä ja vähentää liuotin osuutta huomattavasti, ihan ok viskiä näin mutta ei kyllä niin hyvää mitä viskiltä haen.
Back to top
 
 
  IP Logged
smn
Varttitonnari
****
OfflinePosts: 343

Re: Macallan 12
Reply #1 - 14. Apr 2009 at 22:45
 
Tässä on nyt varmaan käynyt niin että baarissa oli ns 'perinteinen' (sherry oak) Macallan 12, joka on siis sataprosenttisesti ex-sherrytynnyreissä kypsytettyä. Alko myy Macallanin 12v 'Fine Oak' pullotusta, joka taas ei ole täysin ex-sherryissä ollut.
Back to top
 
 
  IP Logged
Isto
Hiljaisempi jäsen
*
OfflinePosts: 49

Re: Macallan 12
Reply #2 - 15. Apr 2009 at 01:34
 
Ah joo, pitäneepä päästä testailemaan noita molempia vierekkäisissä laseissa yhtäaikaa.

Mutta kyllä tämäkin on nyt alkanut muutaman lasinpohjallisen jälkeen maistumaan.

Ymmärtääkseni tässä viskissä ns. juju on laittaa pieni tilkka vettä lasiin ja odottaa juoden välillä pieniä suullisia. Viimeinen suullinen maistuu ihan karkilta ja jokainen suullinen on hiukan erillainen. Viimeinen suullinen herättää myös mielihalun kaataa toinen lasillinen.
Pitänee kaataa isompi määrä juomaa lasiin joku toinen kerta ja testata tapahtuuko tämä mystinen efekti silloinkin. Näissä testeissä käytin määränä jotain 1-2cl välillä.

Olisikohan kyseessä punaviineistä tuttu "dekantoituminen" ?

Testaan juuri kyseistä metodia ilman vettä.

Hyvin toimii ilman vettäkin.

Miinuksena tässä ainakin on mainittavana ettei (loistava) jälkimaku kestä kovin pitkään, ainakaan jos vertaa esim caol ila 30 jossa se oli erittäin pitkä.
Back to top
 
« Last Edit: 15. Apr 2009 at 05:19 by Isto »  
  IP Logged
Isto
Hiljaisempi jäsen
*
OfflinePosts: 49

Re: Macallan 12
Reply #3 - 16. Apr 2009 at 21:28
 
Hyvä viski se on.

Nauttimani määrä tuon kirjoituksen aikana oli todennäköisesti 4cl tai alle.

Ainakin pullo on vielä lähes täysi ja olen tuon jälkeenkin paristi maistellut.
Back to top
 
 
  IP Logged
Ize
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 654

Gender: male
Re: Macallan 12
Reply #4 - 30. Dec 2009 at 11:03
 
Lainaanpa tätä ketjua omalle Macallan 12yo Sherry Oak -kokemukselleni.  Tuoksu lupaavan makea, kukkainen, aavistus patinoitunutta nahkaa(?). Maku raaka, alkoholinen, tikkuinen, jälkimaku lyhyt mutta sherrymäinen. Vesitilkka auttaa, mutta puoli tuntia lasissa ei riittänyt pehmentämään kaikkea liuotinmaisuutta. Pitänee "nauttia" useampi lasinpohjallinen, jotta saan tästä kelvollisen juoman. Smiley
Back to top
 
 
  IP Logged
Ard-Begbie
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 2234
Ylivieska
Gender: male
Re: Macallan 12
Reply #5 - 28. Mar 2020 at 21:13
 
Macallan 12y.o (Pommery import) 43%. Pykälää vanhemmalla etiketillä eli ei varmaan pullotus +-1990-luku ole kaukana.

T:  Selkeä ja herkullinen sherryisyys, maltaista karamellia, hedelmäkarkkia, kypsää papaijaa, kypsää luumua, yrttistä tammea, paahtunutta vaniljakastiketta. Perinteisen kelpo sherry-maccis.
M:  Maku on kovempi ja kuivempi kuin osasi odottaa. Ja vähän pistelevä. Vettä: pehmenee hieman mutta jotain kuivaa yrttiä kummittelee koko ajan. Vähän turhan kova viski.
Back to top
 
 
  IP Logged
Pages: 1
Send Topic Print