Welcome, Guest. Please Login
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
  HomeHelpSearchLogin  
 
Pages: 1
Send Topic Print
Rosebank 18v, Douglas Laing & Co. 1990 (Read 4311 times)
JaRiMi
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 2113
Pääkaupunkiseutu
Gender: male
Rosebank 18v, Douglas Laing & Co. 1990
24. Dec 2008 at 02:14
 
Oli pakko kirjoittaa tästä varsin hienosta Rosebankista jota on nyt tullut tänne Suomeen ainakin joihinkin baareihin; refill sherry butt on onneksi antanut ilmeisesti itsestään hyvin vähän tähän upeaan ja hentoon viskiin (joka liian usein on täysin turmeltunut sherryn vaikutuksesta sherry-tynnyriä käytettäessä) ja viski on raikas ja nuorekkaan oloinen.

Viidenkymmenen prosentin alkoholipitoisuus sallii tämän Rosebankin juuri ja juuri toimivan kuten kyseisen tislaamon parhaat tuotteet ovat ainakin minun suussani toimineet: Sitrusta, hedelmää, tuoretta keväistä ruohoniittyä ja tietty makeus maussa yhdistää koko paletin kauniisti. Sääli ettei ole tynnyrivahvuinen, mutta - minkäs teet.

Tämä viski on HYVIN herkkä suun kemian häiriöille, siksipä suosittelen että tätä maistetaan ns. puhtaalla palaatilla, ilman niitä valkosipuli-chilikebabbeja. Köh!!

Viimeksi löysin yhtä hienon Rosebankin Saksasta Berliinistä, tämä on iästään huolimatta aivan upea ja nuorekas Lowland-viski!! Varmaankin viimeisiä mahdollisuuksia maistaa Rosebankkia näin hyvässä kunnossa, suosittelen.
Back to top
 
 

Humalat ja maltaat, humalat ja maltaat...
  IP Logged
Ard-Begbie
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 2232
Ylivieska
Gender: male
Re: Rosebank 18v, Douglas Laing & Co. 1990
Reply #1 - 21. Jan 2009 at 13:33
 
Luotin Jarimin tuomioon ja laitoin tilaukseen. Toivottavasti lunastaa lupaukset. En varsinaisia helmiä ole Rosesta löytänyt sen jälkeen kun maistoin Cadenhead'sin 8 ja 9y.o:t St. Michaelsissa. Molemmat paksuja ja hedelmäisiä. Pakkohan tätäkin kuopattua tislaamoa on jemmattava hieman.
Back to top
 
 
  IP Logged
Hakkis
Varttitonnari
****
OfflinePosts: 425
Pääkaupunkiseutu
Gender: male
Re: Rosebank 18v, Douglas Laing & Co. 1990
Reply #2 - 25. Jan 2009 at 15:42
 
Hieno viski toden totta. Keveys ja raikkaus on kohdallaan ja makeus kruuna elämyksen. Aluksi, omassa suussani, 50 % itse asiassa vähän sulki tunnelmaa mutta sitten lopulta uskaltauduin tiputtamaan pari tippaa vettä mukaan ja ainakin minun osaltani se aukaisi viskiä aivan toiseen luokaan. En todellakaan lisännyt kuin ihan pari tippaa. Lopussa minusta viski kehittyy todella öljymäiseksi suussa, tavallaan luo jopa kalvon suuhun ja loppumaku on, kevyeksi viskisi, todella pitkä ja miellyttävä. Ja vaikka kyseessä on kevyt (mieto?) viski, makuja löytyy silti paljon eikä tätä ainakaan minun sanastossa voi kutsua tylsäksi.

Olen samaa mieltä JaRiMin kanssa, että tästä viskistä saa helposti useat nuotit, jos vähänkin on maistellut jotain muuta ensin.

Ihan ei mielikuvissa pärjää Cadenheadin 8Y versiolle, mutta on pakko tunnustaa että rinnakkain en ole maistanut ja Cadenheadista on aikaa eli makukin on voinut muuttua.

Jos todella kevyttä hakee, niin ensin se chilikebab ja sitten tämä päälle.  ;)
Back to top
 
 

Don't get intoxicated, get mellowed!
WWW   IP Logged
Gaissa
Sata plakkarissa
***
OfflinePosts: 247

Re: Rosebank 18v, Douglas Laing & Co. 1990
Reply #3 - 14. Aug 2010 at 22:14
 
Tulipa juuri maistettua tätä, ensimmäinen kosketukseni Rosebankiin. Refill Butt DL ref 4655. Ihastuin oitis ja piti hetimiten googlettaa, mistä on kyse. Kesän aikana ei ole tullut suuresti viskejä maisteltua, mutta tämä taisi joka tapauksessa mennä kärkeen lähimuistilistallani. Kotona on vain yksi Rosebank (F&F), mutta nyt täytynee tehdä lisämerkintöjä hankintalistalle.
Back to top
 
 
  IP Logged
Gaissa
Sata plakkarissa
***
OfflinePosts: 247

Re: Rosebank 18v, Douglas Laing & Co. 1990
Reply #4 - 07. Jul 2011 at 21:59
 
Kesäloman alkamisen kunniaksi päätin avata jonkun uuden, erityisen mieluisan pullon. Ehdin jo ottaa Brora 5th Releasen tuubista ulos, ennen kuin tajusin sen olevan todennäköisesti liian turpeinen aisteilleni näin lämpimänä kesäiltana. Sen sijaan kaivoin esille viime kesän suosikkini: Rosebank 18yo, 1990/2008, DL OMC, refill but #4655, 50.0 %. Ja kylläpä on hyvää!
Back to top
 
 
  IP Logged
Pages: 1
Send Topic Print