Welcome, Guest. Please Login
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
  HomeHelpSearchLogin  
 
Pages: 1
Send Topic Print
George T Stagg (Read 5988 times)
Jarkko72
Sata plakkarissa
***
OfflinePosts: 124
Punavuori
Gender: male
George T Stagg
19. Dec 2007 at 18:08
 
Hoi te bourbonmiehet!

Onko näkemystä/kokemusta otsikon tuotteista? Jimin biblessähän niitä on kehuttu surutta muttei itselle ole osunut vastaan ennenkuin nyt, vuoden 2007 batchista (72,4%) eksyi pullo haltuuni. Yksinkertaisena Islaymiehenä on bourbonit jääneet hieman vähemmälle, tämän avulla voisi omaa tietämystä hieman lisätä...
Back to top
 

george_t_stagg_2007.jpg

- Why you call police? The retard escape? -
  IP Logged
Marko76
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 859
Kingdom of Vaskuu
Gender: male
Re: George T Stagg
Reply #1 - 20. Dec 2007 at 10:29
 
Valitettavasti kokemuksia ei vielä ole. Yrjö T. Hirvaksen pullote on kyllä seuraavalla hankintalistalla.
Back to top
 
 

Oh my goodness, my Convalmore!

- Marko Niinimäki
www.supernova.fi
WWW   IP Logged
smoke on the water
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 1452
Royston Vasey
Gender: male
Re: George T Stagg
Reply #2 - 15. Apr 2008 at 16:51
 
Kyseinen pullote tuli kiitos Jarkon eilen maistettua ja kyllä se vaan on niin, että ei Skottimallasmiehestä saa Bourbonmiestä tekemälläkään. Tuoksu vielä menetteli, mutta maku oli aitoa Bourbonia pahimmillaan. Vahvuutta toki riitti yli 70% edestä eli hieman liikaakin. Veden lisäys tosin teki maun vieläkin epämiellyttävämmäksi, (sellainen yltiömakea vaniljaesanssi tai jotain). No, ainakin Jarkon keittiön pesuallas tuli desinfioitua Grin
Back to top
 
 

"The Legend of the Seadragon" Legend has it that Loch Indaal turned red with blood when a great Scottish warrior slayed the dragon with his magical sword.
WWW   IP Logged
MacMatti
Viisisataa rikki
*****
Offline

Kiitos niin paljon
että riittää.

Posts: 1000
savo
Gender: male
Re: George T Stagg
Reply #3 - 10. Oct 2010 at 17:15
 
Maistoin eilen kyseistä tuotetta ilmeisesti -09 pullotetun version (70.7%).
Todella hieno tuote mielestäni ja voimaa oli riittävästi. Smiley
Tämä ei ole varmasti kaikkien mieleen mutta minulle maistui. Melkein kuin perus bourbon x10 mutta ei onneksi liian makeana.
Back to top
 
 
  IP Logged
JS
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 502
Edmonton
Gender: male
Re: George T Stagg
Reply #4 - 12. Oct 2010 at 23:52
 
Sähkärin kanssa koimme herkän hetken, kun lasiin kaatui George T. Stagg 2009 (70,7%). Kun saimme ensituntuman tähän premium-bourboniin, taisi molemman herran ajatus ehkä hivenen katketa. Oli nimittäin sen verran tajunnanräjäyttävä ylläri.

Voimakas tuoksu on erittäin moniulotteinen ja vivahteikas. Herkullisen mausteinen ja voimakas tammisuus on läsnä mutta arvokkaan hillitysti. Löytyy makeaa vaniljaisuutta, runsasta hunajaisuutta, toffeeta, tummaa suklaata ja huumaavaa paahteisuutta. Tuoksujen harmonia on erinomainen. Kaikkea on juuri sopivasti. Mikään elementti ei dominoi.

Suutuntuma on äärimmäisen konsentroitunut ja intensiivinen. Maku on supertäyteläinen ja runsas. Ei yhtään liian kuiva, ei yhtään liian makea. Juuri sopivan tasapainoinen. Suorastaan vetää kielen solmuun. Jälkimaku jää roikkumaan loputtomiin. Ei anna tippaakaan armoa. Vahvuudestaan huolimatta Staggiin ei tehnyt mieli lisätä tippaakaan vettä.

Bourboneita on tullut maisteltua aina tilaisuuden tullen. Todella hyviä on tullut vastaan, mm. Eagle Rare 17 YO ja Evan Williams 23 YO. Mutta Staggista tuli kertaheitolla uusi referenssi-bourbon. Kokonaisuus lähenteli täydellisyyttä.

"Ei ole vetinen viski", kuten sähkäri totesi.
Back to top
 
 
  IP Logged
Ard-Begbie
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 2232
Ylivieska
Gender: male
Re: George T Stagg
Reply #5 - 06. May 2011 at 21:42
 
70,7%(2009?) lasissa Sähkärin sämplestä(Kiitos,Kiitos!):

T:  Kynsilakanpoistoainetta, hyvin, hyvin tummaa ja paahtunutta tammea sekä vaniljaa, makeutta hurjasti jota voltit hyväilee miellyttäväksi. Isolla nuuhkaisulla mausteista omenaa ja joulua isolla kädellä. Vaikea kuvailla mutta äärimmäisen herkullinen ja iso tuoksukokemus!
M:  Voimakas arominen bourbon, ei suuria erikoisuuksia mutta varsin maukas. Voltit hieman pistelee mutta ei ne liiemmin häiritse. Tiukka ja makean herkullinen, paahteinen, toffeinen jne...Hyvää! Kannattaa ehdottomasti kokeilla jos bourbonit on sinun juttusi! Jälkimaussa "rukiin" kellarimakuja. Pitkää.....
Back to top
 
 
  IP Logged
smn
Varttitonnari
****
OfflinePosts: 343

Re: George T Stagg
Reply #6 - 27. May 2011 at 17:14
 
Staggi tuli maistettua jonnin aikaa sitten yhdessä parin muun Buffalo Tracen Antiikkisen kanssa. Aivan mahtava juomahan tässä on kyseessä. Hyvissä tynnyreissä kypsynyttä ruisvivahteista bourbonia, intensiivisempää tavaraa saa hakea. Kestää ihan mukavasti vettä joskaan se ei ole välttämätöntä. Tippa kielelle riittää elämykseen.

Muut testatut oli Sazerac 18v ja William Larue Weller. Hienoja kumpainenkin. Sazerac on erikoisen hedelmäinen, WLW:n ja Staggin rinnalla tuoksusta tuli mieleen ensin calvados(?). Hieno ja helppojuontinen viski. WLW taas oli GTS:n sukulaistuote siinä mielessä, että maissipohjainen tynnyrivahvuinen oli kyseessä, tässä tapauksessa secondary vilja kuitenkin vehnää rukiin sijasta. Makuero oli selkeä.

Nämä veijarit olivat selviä huipputuotteita, jotka ensimaistolla kestävät vertailun oikeastaan mihin tahansa skottiin tai japanilaiseen. Oikeus mielipiteen muutokseen pidätetty, sampleissa kun on onneksi vielä reilusti jäljellä. Vaikea uskoa, että Buffalo Trace pyytää näistä ameriikan mantereella vain $60 per pullo.
Back to top
 
 
  IP Logged
Whiskana
Varttitonnari
****
OfflinePosts: 279
Järvenpää
Gender: male
Stagg Jr.
Reply #7 - 22. Feb 2014 at 22:44
 
Muutama vuosi takaperin pääsin maistelemaan Herra Hirveä, eikä se suinkaan hirveää ollut yli 70-volttiseksi. Nyt osui kohdalle noin puolet nuorempi juniori (noin 8-vuotias), jossa alkoholiprosentti "vain" 67,2. Hinta on edelleen kova eli reilu 90 euroa mutta selkeästi nykyistä GTS:ia halvempi kuitenkin.

Heti avaamisen jälkeen Stagg Jr. on kovin helppoa juotavaa, ilman vettäkin. Näillä prosenteilla odottaisi tuoreeltaan ainakin olevan kovin pistävää nenään mutta nenäkarvat eivät palaneet ja makuaistikin on vielä tallella. Cheesy

Paksu, makea ja hieman "epä-bourbonmainen" maku tekevät tästä todella onnistuneen juoman, jonka jälkimaku on kieltämättä hieman dr. peppermäinen. Veden lisäys yleensä pilaa bourbonit minulle mutta pari tippaa ei pahaa tehnyt vaan tuntui vain lisäävän makeutta.

Itse en ole varsinaisesti bourbonien ylin ystävä eli suurin osa on karmeaa scheissea - Staggit sekä esim. W.L. Wellerin tynnyrivahvuiset ovat kuitenkin mahtava poikkeus ja ehkäpä jopa hintansa väärtejä ostoksia.

Antaa tämän pullon nyt haukkoa happea muutaman kuukauden ja maistelen sitten uudelleen, onko suunta vieläkin parempaan. Tässä vaiheessa voin suositella syvästi nappaamaan edes maistiaisen juniorista, jos kalliimmat bourbonit ovat sinun juttusi.
Back to top
 
 
  IP Logged
Pages: 1
Send Topic Print