Welcome, Guest. Please Login
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
  HomeHelpSearchLogin  
 
Pages: 1 2 3 4 
Send Topic Print
Lontoon tarjonta (Read 29148 times)
Ard-Begbie
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 2189
Ylivieska
Gender: male
Re: Lontoon tarjonta
Reply #45 - 16. Apr 2009 at 10:09
 
Isto wrote on 16. Apr 2009 at 00:09:
Olisiko kellään suositella jotain viskiä mitä lontoosta kannattaisi tuoda, jossa on hyvä hinta/laatusuhde ja esim. on vaikea saada muualta. Mielellään ei yli 100e maksavia, mutta niitäkin saa ehdotella.


Highland Park 21y.o exclusively for travel retail 48,jotain% kannattaa ottaa mukaan. Hieno  sherryinen viski, jossa sherry HP:n tapaan ei jyrää muita aromeja mutta tuntuu silti hyvin. 60-70 puntaa oli kesällä. Ainakin Stanstedin world of whiskystä löytyi.
Back to top
 
 
  IP Logged
evilhypnotist
Sata plakkarissa
***
OfflinePosts: 144

Re: Lontoon tarjonta
Reply #46 - 26. Mar 2012 at 20:56
 
Kävin joulukuussa Lontoossa. Katsastin etukäteen Smoken blogista viskikauppoja. Kiitos mainioista blogautuksista, helpottivat viskiostosten tekoa aika lailla!

Ensiksi pyörähdin The Vintage Housessa. Liike oli aikalailla tyhjä ja tutkailin pulloja puolisen tuntia itsekseni. Mieletön määrä tavaraa tarjolla. Myyjä ei kiinnittänyt minuun mitään huomiota, tönötti vaan tiskin takana. Päätin että katsastanpa tarjonnan muuallakin, ennenkuin ostan mitään.

Sitten The Whisky Exchangeen. Melkoinen tarjonta sielläkin. Ystävällinen myyjä tuli auttamaan ja antoi muutaman suosittelun speksieni perusteella. Lopulta päädyin The Whisky Show -Longmorniin.

Vika paikka missä kävin oli Berry Bros. Olipahan melkoisen hieno liiketila, myyjän mukaan yli 300 vuotta vanha. Ihan jo tuon liiketilan takia suosittelen käyntiä. Viskihuoneessa ei ollut muita asiakkaita, joten ystävällisellä herrasmiehellä on aikaa palvella. Heidän omat pullotteensa kiinnostivat ja kaikki tarjolla olleet taisivat olla myös maisteltavina. Neljän viskin maistamisen jälkeen päädyin 21-vuotiaaseen first fill -sherryssä kypsyneeseen Bunnahabhainiin. Mukaan lähti myös Nyetimber 2001 -kuohari, olipahan maukasta kuohuviiniä.

Milroy's of Soho sattui olemaan suljettuna ohi kulkiessani. Jostain Sohon viinakaupasta poimin Sazerac Ryen.

Kentältä vielä Ardbeg Corryvreckan erittäin kohtuulliseen hintaan n. 43 £, sekä Jack Daniel's Silver Select.

Kyllä Lontoossa kannattaa käydä viskiä ostamassa.
Back to top
 
 
  IP Logged
jenuut


Offline

Drink whisky or die
tryin'

Posts: 18
Åbo
Gender: male
Re: Lontoon tarjonta
Reply #47 - 14. Jun 2012 at 00:41
 
Lontooseen menossa tässä juhannuksen jälkeen vain kahdeksi päiväksi missä viskikaupoissa kannattaa ehdottomasti käydä?

hotelli on liverpool streeti station lähellä... jos jotain kauppaa siitä lähistöltä löytyy, vai minne päin pitäisi liikkua?

Back to top
 
 
  IP Logged
POP
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 1252

Re: Lontoon tarjonta
Reply #48 - 24. Jan 2013 at 14:30
 
Satunnainen matkaaja piipahti neljän päivän reissulla koleassa Lontoossa, matkaseurana ollut "hännätön" aiheutti myös muuta ohjelmaa kuin pubeissa/viskikaupoissa pyörimisen, pieni matkaraportti olkaa hyvä:

Hotelli oli oikein hyvä sijainnin ja hinta/laatusuhteen omaava http://www.radissonblu-edwardian.com/london-hotel-gb-w1t-5ay/gbgrafto lähin Warren streetin metroasema oli muutaman kymmenen metrin päässä ja tästä ei ainakaan haittaa ollut. Shoppailun kannalta alennusmyynnit olivat päällä ja vaatteita/kenkiä sai varsin huokeasti, jopa Harrod's tavaratalossa oli ale, kauppahan on pramea ja varsinkin tietyillä osastoilla olo tuntui varsin köyhältä, kallein tv maksoi 599 kilopuntaa. Fortum & Masonissa tuli piipahdettua myös ja puodin viskiosastolla silmään osui luxusvitriini jossa oli mm Glenfiddchin 50y, White Bowmore ja kalleimpana möllötti Dalmore 1968 vintage 15 000£ hinnalla, peruspullojen puolelta huomio kiinnittyi Plattari 20y Ardbegiin, mutta 395£ oli hieman yläkanttiin.

Muutaman pubin/pintillisen päivävauhdilla, tuli nautittua vain real Aleja, jotka ah maistui niin hyvälle, ainoa "erilainen" olut tuli nautittua Italialaisessa ravintolassa jossa oli ainoastaan kyseisen maan olutta, sekin meni alas hyvän ruuan kera. Perus Fish & Shipsit tuli kertaalleen syötyä, mutta muuten ruokailumme keskittyi Aasialaiseen keittiöön useampanakin päivänä.
Berry Bros & Rudd:ssa tuli myöskin käytyä ja kyllähän kaupassa aistii historian havinan, tällä kertaa mitään mielenkiintoista ei löytynyt, vaikka kaupassa olikin hiljainen hetki ja hyllyjä sai katsella kaikessa rauhassa. Seuraava kohde osui perjantai illan kierrokseen ja Vinopolikseen jossa TWE pitää majaansa, kauppa on auki perjantaisin klo 22 ja paikalla olimme noin yhdeksän maissa, eikä siellä ollut kuin muutama asiakas eli rauhassa sai tutkia. Hieno kauppa ja iso valikoima, varsinkin vitriinessä oli kaikkea kivaa ja pitkään tuli pohdittua erästa pulloa, mutta jäi tällä kertaa ostamatta. 5 tynnyriä, joista voi ostaa eri kokoisia pulloja matkalaukun painoksi, möllöttivät ovensuussa ja ainoa joka näistä kiinnosti oli -90 Benriach ja sold out, tottakai, jotain pikkusälää tarttui matkaan ja eikun menoksi.

Nähtävää ja koettavaa Lontoossa riittää, vahamuseossa tuli käytyä hännättömän toiveesta ja 30£ pääsymaksulle sai ihan kohtuullisen vastineen, London Eye oli huollossa, Tower Bridgen valot näyttivät iltahärässä makeilta, Piccadillyn, Chinatownin ja Sohon valot toimi myös hämärässä päivänvaloa paremmin. Yksi ravintola sohossa näytti houkuttelevalta puu-uuneineen ja tuoksuineen, mutta tupaten täynnähän se oli joten seuraavalla kerralla, http://www.timeout.com/london/restaurants/princi . Camden townin markkinat tuli katsastettua sunnuntaina ja varsinkin alueen perällä sijaitsevat hevostallit saivat palaamaan ajassa taaksepäin vaivatta. Paljon muutakin tuli nähtyä ja paljon jäi näkemättä, mikä on aika yleistä tämän kokoluokan kaupungeille. Kotiin Heathrown terminaali kolmosen kautta, jonka pienessä WoW kaupassa ei mitään erikoista ollut, paitsi niitä vintage Dalmoreja. Hieno city, joka varmasti hännällisessä seurassa näyttäisi erilaiselta Cool

Edit. se pullo joka tuijotti mua turbaanin kaupassa oli tämä:
http://www.thewhiskyexchange.com/P-68.aspx
Back to top
 
 
WWW   IP Logged
Toni V
Varttitonnari
****
OfflinePosts: 484
Lappeenranta
Re: Lontoon tarjonta
Reply #49 - 24. Jan 2013 at 14:54
 
POP wrote on 24. Jan 2013 at 14:30:
... Seuraava kohde osui perjantai illan kierrokseen ja Vinopolikseen jossa TWE pitää majaansa, kauppa on auki perjantaisin klo 22 ja paikalla olimme noin yhdeksän maissa, eikä siellä ollut kuin muutama asiakas eli rauhassa sai tutkia. Hieno kauppa ja iso valikoima, varsinkin vitriinessä oli kaikkea kivaa ja pitkään tuli pohdittua erästa pulloa, mutta jäi tällä kertaa ostamatta. 5 tynnyriä, joista voi ostaa eri kokoisia pulloja matkalaukun painoksi, möllöttivät ovensuussa ja ainoa joka näistä kiinnosti oli -90 Benriach ja sold out, tottakai, jotain pikkusälää tarttui matkaan ja eikun menoksi....

Näin lisäkommenttina sanottakoon että ko. puljussa ei ole hyllyssä kaikkia TWE:n nettisivuilla olevia pulloja, mutta etukäteen ilmoittamalla varastosta kiikutetaan kiinnostava pullo ihmeteltäväksi.

Pari vuotta sitten kaupassa vietettiin muutama tunti maistiaisten, jutustelun ja kaupanteon merkeissä. Todella mukavia myyjiä siellä. Muutaman kalliimman kaupan jälkeen myös maistiaiset paranivat. Viskeistä kiinnostuneen kannattaa poiketa!

Omakohtainen yllätys oli heikko paikallisten oluiden tarjonta ainakin niissä pubeissa mihin itse tuli eksyttyä. Useimmissa myytiin niitä perusolusia, ja paikallista tuotantoa saattoi olla tarjolla se yksi olut - sekin sama kuin muissa lähialueen juottoloissa.

ps. Kyllähän se on mukavaa mennä kalseasta ulkoilmasta pubiin kun takassa on oikea tuli. Smiley
Back to top
 
 
  IP Logged
smoke on the water
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 1439
Royston Vasey
Gender: male
Re: Lontoon tarjonta
Reply #50 - 24. Jan 2013 at 18:14
 
POP wrote on 24. Jan 2013 at 14:30:
Hieno city, joka varmasti hännällisessä seurassa näyttäisi erilaiselta Cool

Edit. se pullo joka tuijotti mua turbaanin kaupassa oli tämä:
http://www.thewhiskyexchange.com/P-68.aspx


Ilman hännätöntä kainalossa ja pari pinttiä enemmän pohjilla, niin tuo olisi nyt sun hyllyssä Wink
Back to top
 
 

"The Legend of the Seadragon" Legend has it that Loch Indaal turned red with blood when a great Scottish warrior slayed the dragon with his magical sword.
WWW   IP Logged
POP
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 1252

Re: Lontoon tarjonta
Reply #51 - 24. Jan 2013 at 18:51
 
smoke on the water wrote on 24. Jan 2013 at 18:14:
POP wrote on 24. Jan 2013 at 14:30:
Hieno city, joka varmasti hännällisessä seurassa näyttäisi erilaiselta Cool

Edit. se pullo joka tuijotti mua turbaanin kaupassa oli tämä:
http://www.thewhiskyexchange.com/P-68.aspx


Ilman hännätöntä kainalossa ja pari pinttiä enemmän pohjilla, niin tuo olisi nyt sun hyllyssä Wink


Ja se on totuus.........
Back to top
 
 
WWW   IP Logged
Turnu
Hiljaisempi jäsen
*
OfflinePosts: 26
Kotka
Gender: male
Re: Lontoon tarjonta
Reply #52 - 25. Jan 2013 at 15:07
 
Juu tuli tässä lomailtua 4 päivää Lontoossa ja tietenkin visiitti kunnos viskikauppaan oli suunniteltu. Kävelymatkalla British Museumiin matkan varrella sattui mukavasti olemaan The Vintage House, (42 Old Compton Street).
Todella muikeat valikoimat ja nöösipojalta meni taasen sormi suuhun. Aikani pyörittyä (ja emännän huokailuja kuunneltua) käteen tarttui Signatory Vintage (the un-chillfiltered collection) Bowmore 1994, 49€.
Lentokentältä vielä maistiaisten jälkeen Bushmills Irish honey  :D

Lontoo on hieno paikka, mahtavia pubeja ja erinomaisia oluita, suosittelen
Back to top
 

Picture_547.jpg

'There are two things a Highlander likes naked, and one of them is malt whiskey."
  IP Logged
Vode
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 588
Espoo
Gender: male
Re: Lontoon tarjonta
Reply #53 - 12. May 2014 at 09:32
 
Tulipa vietettyä eka kerta pariin vuoteen aikaa Heathrown 5-terminaalissa niin, että oli aikaa katsella viskejäkin. Melkoinen muutos, sano. Duty Free oli keskittynyt lähinnä valtamerkkien travel retail pulloihin, joilla koitettiin houkutella kiireisiä matkustajia erikoisuuden viehätyksellä. Tämän päivän travel retail ei kiehdo, joten siirryin World of whiskiesiin. Siellä oli normaalimpi valikoima, mutta IB:t kadonneet melkein kokonaan!

Eipä enää kannata odottaa löytöjä kentältä. Myyvät viskiä kuin vodkaa eli mielikuvilla.

Back to top
 
 
  IP Logged
Mallasmaksa
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 625
Pori
Gender: male
Re: Lontoon tarjonta
Reply #54 - 12. May 2014 at 09:49
 
On tuo aika surullista luettavaa. Varsinkin, kun ei tarvitsisi myydä mielikuvilla, vaan tuotteen laadulla.
Back to top
 
 
  IP Logged
Vode
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 588
Espoo
Gender: male
Re: Lontoon tarjonta
Reply #55 - 19. May 2014 at 15:08
 
Tuli Skotlannin reissulla juteltua hieman "vauhdissa" olleen alan ammattilaisen kanssa. Kuulema tosiaan World Duty Free päättää itse, millä hinnalla he ovat valmiita myymään eri viskibrändejä ja määrittelevät myös katteensa (iso!) itse. Sitten ne ottavat tislaamoihin yhteyttä ja vaativat tiettyyn bulkkihintaan sopivan sarjan. Jos tislaamo haluaa olla lentokentillä hyvin esillä, niin vattaavat sitten jotain halpaa ja markkinointi tekee nopean tarinan ympärille.

Ei tullut paluumatkallakaan mitään ostorefleksiä..

lisää: http://whiskyisrael.co.il/2014/02/16/nas-travel-retail-the-truthguest-post/

Back to top
 
 
  IP Logged
Artturi
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 889

Gender: male
Re: Lontoon tarjonta
Reply #56 - 21. May 2016 at 12:32
 
Kolmos terminaali Heathrowlla oli melkoinen pettymys myös. WoW oli skitsofreeninen. Helvetin kalliita polloja oli toistakymmentä sortimenttia ja sitten oli se normi taxfree valikoima eli ikämerkitsemättömiä 3/4 ja 1/4 osa peruskauraa Glenfiddish, Balvenie ja Aberlour linjalta. HP:ltä oli kyllä mittava valikoima viikinkikirveitä ja muita hevosenpäitä.

Kun tyhjin käsin en aikonut tulla kotiin otin följyyn Lagan 16 yo 49 punnan hintaan ja Balblairin 1999 suurin piirtein samaan hintaluokkaan. Noilla kai jotenkin kitkuttaa eteenpäin, kun eivät olleet hinnan kiroissa. Huh
Back to top
 
 

Too much of anything is bad, but too much of good whisky is barely enough...
  IP Logged
Toni V
Varttitonnari
****
OfflinePosts: 484
Lappeenranta
Re: Lontoon tarjonta
Reply #57 - 17. Nov 2017 at 12:28
 
Tuli reilu kuukausi sitten pyörittyä Lontoon tienoilla, ja matka vei taas Whisky Exchangeen. Alkuperäinen tarkoitus oli ostaa kasa sampleja ja niistä valita sopivaa pulloa kotio. Pienenän yllätyksenä heillä ei olekaan sampleja tuolla liikkeessä vaan ne tulee jostain muualta. No, siinä jutusteltiin mitä oli haussa ja pääsin maistamaan TWE:n yhteistyössä pullotettuja Bunnahabhain '89, Bruikkaa ja Tormorea 28yo. Bunna iski heti mieleen, hieno IB-Bunna. Mukaan tarttui 2 pulloa tätä;

https://www.thewhiskyexchange.com/p/39302/bunnahabhain-1989-the-whisky-agency-tw...

Ja TWE:ssä vierailu oli jälleen tosi mukava kokemus. Kannattaa!
Back to top
 
 
  IP Logged
Pages: 1 2 3 4 
Send Topic Print