Welcome, Guest. Please Login
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
  HomeHelpSearchLogin  
 
Pages: 1
Send Topic Print
Auchentoshan 12 (Read 9422 times)
xenoth
Varttitonnari
****
OfflinePosts: 306
Jyväskylä
Gender: male
Auchentoshan 12
21. Jan 2007 at 22:34
 
Onko kenelläkään tietoa Auchentoshanin uudesta 12-vuotiaasta perheenjäsenestä? Eli korvaako mahdollisesti 10-vuotiaan ja miltähän tuo mahtaa maistua kymppiin verrattuna? Aika niukasti löytyy tietoa netistä, mutta kyse on siis tästä tuotteesta (ei siitä ikivanhasta 12-vuotiaasta): http://www.weinquelle.com/d/preislisten/detail/s6532.html

Viking Linelta näkyy saavan tuota Ruotsin sivujen hinnaston mukaan.
Back to top
 
 

-- Hermanni Niinikoski
  IP Logged
Quercus
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 533

Re: Auchentoshan 12
Reply #1 - 26. Jan 2007 at 08:23
 
TWS:n foorumilla väittävät seuraavaa: "––ist der 12yo eine Abfüllung für den "Duty-Free" Markt und in einer speziellen Flasche für das Kreuzfahrtschiff QEII."
Back to top
 
 
  IP Logged
xenoth
Varttitonnari
****
OfflinePosts: 306
Jyväskylä
Gender: male
Re: Auchentoshan 12
Reply #2 - 26. Jan 2007 at 10:13
 
Kiitos vastauksesta. Mietin itsekin, että tuo saattaisi olla joku tax-free -versio, kun pullokoko näyttää olevan (aina?) 1l. Aika erikoista, jos ovat jotakin tiettyä laivaa varten pullottaneet tuollaisen, kun pullossa näkyy ihan normaalisti ikämerkintä eikä mitään "special edition" tms. mainintoja. Nojoo, enpä kuitenkaan näe tarvetta hankkia/maistaa tuota, vaikka 10-vuotiaasta pidänkin. Jos miniatyyrinä saisi, niin sitten...
Back to top
 
 

-- Hermanni Niinikoski
  IP Logged
Quercus
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 533

Re: Auchentoshan 12
Reply #3 - 04. Feb 2007 at 17:22
 
Pitää vielä täsmentää, että tuossa tarkoitettiin kahta eri 12-vuotiasta pullotusta. Xenothin linkissä on kuva taxfreeplöröstä, joka tosiaan on litran pullo, ja QEII:n kuva löytyy esimerkiksi WhiskyFunista (February 1, 2007).
Back to top
 
 
  IP Logged
drystone
Sata plakkarissa
***
OfflinePosts: 141
Mikkeli
Gender: male
Re: Auchentoshan 12
Reply #4 - 03. Dec 2008 at 15:19
 
Vähänlaisesti olen kyseisen tislaamon viskeistä kuullut kommenttia.. Joten onko tämä mistään kotoisin? Ainakin hintansa puolesta voisi olla kiinnostava sijoitus seuraavaan tastingiin, kun kerran näyttää Alkon tilausvalikoimastakin löytyvän. Kiinnostaisi ainakin sikäli ettei näitä lowlandeja ole juuri tullut maisteltua, ja onhan tämä myös "triple distilled and proud of it", kuten tislaamon johtaja jossain pätkässä taisi todeta. Ihan tyylikkäältä näyttää ainakin tislaamon uusi paketointi. Tuskin mikään huippuviski on kyseessä, mutta meneekö kuran puolelle?
Back to top
 
 
  IP Logged
Toni V
Varttitonnari
****
OfflinePosts: 484
Lappeenranta
Re: Auchentoshan 12
Reply #5 - 18. Jan 2009 at 21:35
 
Vierailin Aushentoshanin tislaamolla tässä keväällä.

Heidän valmistuksessaan ei käytetä turvetta vaan jyvät kuivataan kuumalla ilmalla. Lisäksi tislaus tehdään aika korkeaan pitoisuuteen 3 vaiheessa. Uskoakseni nämä seikat tekevät 10yo viskistä hyvinkin "kevyen" makuista, savuahan ei tuossa maistu ja muutenkin tuntuu että maku on varsin mieto. Kun tykkäilen karvan vahvemman ja savuisemman makuisista juomista niin tämä ei itseäni säväyttänyt. Opas kertoikin että viski on hyvä jos haluaa vaikkapa puolisoaan opettaa viskiä siemailemaan.

Three wood sen sijaan maistui hyvinkin erilaiselta, todella hyvä demonstraatio siitä mitä eri tynnyrit viskille tekevät. Huomioita en enää tarkaan muista, mutta makua oli todella reilusti enemmän. Jos oikein muistelen niin 3 woodissa on käytetty nuorempiakin tisleita, ehkäpä sekin omalta osaltaan antaa voimakkaampaa makua.

Maistoin myös 21 vuotiasta, en oikein enää siitä muista kuin että siinäkin maku oli aika mieto.

Koska makuasiat ovat niin yksilöllisiä niin ei 10yo versiota voi mitenkään huonona pitää, maku ei vain ole mitenkään voimakas. Jos noista pitäisi joku juomaksi valita niin tuo 3 wood ainakin itselle tuntuisi suunmukaisimmalta.

edit: 12yo on tosiaan tax free versio, siitä ei suoranaista kokemusta ole.
Back to top
 
 
  IP Logged
JaRiMi
Viisisataa rikki
*****
OfflinePosts: 2113
Pääkaupunkiseutu
Gender: male
Re: Auchentoshan 12
Reply #6 - 18. Jan 2009 at 22:42
 
Achentoshanilla kävin minäkin aikanansa vuonna 2001, tislaamopäällikkö Ronnie oli aikamoinen huuliveikko! "Triplewood" oli silloin eri versio kuin tänä päivänä, mutta kauimpana ns. Distillery Characterista - ei siitä Auchentoshania tunnistanut juurikaan, ja varmaankin tehty hieman samoista syistä juuri.

Auchentoshanin 21-vuotias oli omaan suuhuni "se" Auchentoshan josta jäi mieleen mihin tislaamo parhaimmillaan pystyy: Hieno lowlander tosiaankin (kypsytetty kaiketi kokonaan ex-Bourbontynnyreissä).

Kolmeen kertaan siellä tosiaankin tislataan, kolme eri pannua tislaushuoneessa. Silloin kun kävimme seurueemme kanssa paikassa oli hiljaista, tislaus ei ollut käynnissä. Islay-matkakuvaukseni kertoo lisää käynnistämme.

Maistoin 12-vuotiasta Auchentoshania kiireessä lentoasemalla Manchesterissa viime syksynä, mutta se ei jättänyt suurempaa vaikutusta pienestä mittakupista nautittuna. Ainakaan ei tullut semmoista kuvaa että kyseessä olisi huipputuote.

Back to top
 
 

Humalat ja maltaat, humalat ja maltaat...
  IP Logged
Toni V
Varttitonnari
****
OfflinePosts: 484
Lappeenranta
Re: Auchentoshan 12
Reply #7 - 19. Jan 2009 at 08:43
 
Nyt kun uudestaan muistelen, niin ei siinä 3 woodissa välttämättä nuorempaa tislettä ollutkaan, vaan pelipaikalla maistelin myös "select" nimistä Auchenshania jossa mukana oli nuoria tisleitä.

btw. Ovat sen verran tislanneet että teipit on palaneet pois 2008.
Back to top
 

P5110158.jpg
  IP Logged
Viltzu
Sata plakkarissa
***
OfflinePosts: 230
Espoo
Gender: male
Re: Auchentoshan 12
Reply #8 - 05. Dec 2014 at 22:59
 
Lasissa kävi tänään 12yo Alkostakin saatavana olevasta 0,2l pullosta.

T: hunajaa, toffeeta, appelsiiniä, mietoa sherryisyyttä
M: samalla linjalla tuoksun kanssa, hento hunajan ja toffeen maku alkuun, sitten alkaa hieman löytymään hedelmää ja aavistus myös ylikypsiä sellaisia. Jälkimaku loppuu aika lyhyeen. Ei aivan niin selkeitä sherryn vaikutteita kuin tuoksussa. Suutuntuma kevyt ja maut aika mietoja, helppoa juotavaa kyllä.

Kuinkakohan suuri osuus mahtaa olorosotynskiä olla mukana?
Back to top
 
 
  IP Logged
Pages: 1
Send Topic Print