Virtuaalinen viskiforum
http://www.viskikaappi.net/yabb2/YaBB.pl
Viskit alueittain >> Jenkit >> Ruisviskit
http://www.viskikaappi.net/yabb2/YaBB.pl?num=1407423116

Message started by Vode on 07. Aug 2014 at 17:51

Title: Ruisviskit
Post by Vode on 07. Aug 2014 at 17:51

Tuli pitkästä aikaa vierailtua San Franciscossa. Siinä vaiheessa kun IPA:t alkoivat tulla korvista ulos, muistin viskit ja varsinkin ruisviskit. Ytimestä löytyi pari mainiota jenkkiviskibaaria (Rickhouse, 83 proof) joten niihin vain.

Kevään sämplesessiosta jäi mieleen parhaiten Kalifornialainen "1512 Spirits Aged Rye" - lähinnä harrastustislaamo ja käytännössä muutaman kuukauden minitynnyrissä muhinut 100% ruis, joka oli kuin nestemäistä imellettyä ruisleipää. Tislaamon tarina on nyt ohi ja tilalla on Sonoma County Distilling, joka jatkaa toimintaa hieman ammattimaisemmalla otteella ja uudella vetäjällä. Heidän vastaava Sonoma Rye ei kuitenkaan ollut yhtä mieleenpainuva, mutta kelpo ruis silti.

1512 tislaamolta maistoin vielä heidän kypsyttämättömän ruisviskin, joka olikin oikein mainio new make ja siitä saattoi selvästi maistaa sen imelletyn ruisleivän, mihin olin niin ihastunut kypsytetyssä versiossa. Harmi, että tämä tarina on ainakin osittain lopussa ellei "parturi" päätä jatkaa harrastustaan ja perustaa uutta tislaamoa.

Kolmantena kokeiluna oli High West "Double Rye", joka on sekoitus 16 vuotiasta ruis/maissiviskiä ja 2 vuotiasta ruisviskiä. Edellisiä normaalimpi, mutta erinomainen ruisviski - kannattaa maistaa, jos jostain löytää.


Title: Re: Ruisviskit
Post by Mushinico on 05. Nov 2015 at 23:21

James E. Pepper oli omanlainen ruisviski. Tai ainakaan en muistaisi maistaneeni ihan samankaltaista makuprofiilin omaavaa aiemmin. http://mushimalt.blogspot.fi/2015/11/james-e-pepper-1776-rye.html

Hinta ei paha jos alle 45€ ostaa, mutta ehkä jäi kuitenkin hienoiseksi pettymykseksi. Ainakaan muutaman maiston perusteella ei vielä ihokarvoja nostanut pystyyn. Katsotaan mitä aika tekee viskille.

Title: Re: Ruisviskit
Post by Ard-Begbie on 16. Sep 2017 at 20:06

Pitkästä aikaa lasissa Jim Beam Rye. Nätti uusi vihreä etiketti ja monenlaista mainintaa vanhasta hyvästä meiningistä. Saas nähhä...

T:  Ei voi mitään, kyllä mulle kelpaa ruisviskit. Banaania, raikasta tammea, mentholia (joskus hammastahnaa), kivikovat toffeekarkit, viljaa. Siirappia.
M: Ruis ja raikas tammi iskee pehmeästi. Kevyt maakellari seuraa ja muuttuu jälkimauksi. Paljoa muuta ei lähde mutta tasaisuus ja hyvä käytös ilman häiritseviä piirteitä on juoman juju. Hinta/laatu ihan jees.

 

Virtuaalinen viskiforum » Powered by YaBB 2.2.2!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.