Virtuaalinen viskiforum
http://www.viskikaappi.net/yabb2/YaBB.pl
Viskit alueittain >> Campbeltown >> Springbank 13yo, Duncan Taylor Dimensions
http://www.viskikaappi.net/yabb2/YaBB.pl?num=1375988221

Message started by Mushinico on 08. Aug 2013 at 21:57

Title: Springbank 13yo, Duncan Taylor Dimensions
Post by Mushinico on 08. Aug 2013 at 21:57

Duncan Taylor Dimensions, Springbank 13yo 1999/2012, cask #123, 53,5%

T: Tätä voisi nuuhkia pidempäänkin... Juuri niitä aromeja mitä oletin ja kaipasin. Vahvaa sherryä ja Springbankin omia piirteitä. Vahvaa kaakaota, mokkaa, nahkaa, kenkälankkia, Punamustaa hedelmäisyyttä (punaisia rypäleitä, luumua ja uuniomenaa), paahdettua mallasta, öljyisiä ohrasuurimoita ja kuivaa savuista turpeisuutta, joka on nätisti taustalla. Nyt olen lähellä täydellistä viskin tuoksua, joka miellyttää suuresti. Lasista leijailee hieman etäämmällekin tummaa suklaata ja vanhaa nahkaista sherryä. Paahtunut sherryisyys antaa mielikuvaa jopa paljon vanhemmasta tisleestä, mutta Springankin nuoren viljan öljyinen tuoksu tuo myös nuorekkuutta. Nam.

M: Voimakas kuiva ja hieman pippurinen sherryisyys iskee heti alusta. Vaikka pientä kirpeää öljyisyyttä on alusta asti mukana, on suutuntuma hyvin kuiva. Nahkaisia, suklaisia ja kahvisia makuja yhdistyy öljyiseen ja tummien raakojen sekä kypsien hedelmien sekaan. Samalla aistii myös taustalla kuivaa nuorehkoa ja tammista savuisuutta, hieman raa'ahkoa maltaisuutta, vaniljaa, taateleita, rusinoita ja kahvia. Jälkimaku on erittäin pitkä, hyvin kuivattava ja sherrytynnyrinen. Mausteisuutta ja mietoa savuisuutta jää pyörimään suuhun. Hedelmiäkin löytyy uuniomenan ja karamellisoidun banaanin muodossa.
Hyvää on.

Tämä viski maistui oikeastaan aikalailla siltä, miltä kuivittelinkin sen maistuvan. Väri on erittäin kauniin tumma ja antaa vihjettä jo tulevasta. Tuoksu on ehkä hieman lupaavampi kuin mitä maku tuo tullessaan, mutta maussakin on kohtalaisen tasapainoisesti kuivattavaa sherryisyyttä, nuorta hedelmäisyyttä, kuivaa savua ja  makeahkoa mausteisuutta. Vesilisä toi tuoksuun ja makuun hieman happamuutta, korosti hedelmäisyyden kirpeyttä taittoi hieman kuivuutta makeammaksi. Vahva, tyylikäs ja hyvin ominaispiirteitä säilyttänyt pitkän jälkimaun IB Springbank.

Virtuaalinen viskiforum » Powered by YaBB 2.2.2!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.